Informatica voor HAVO en VWO

Waarom Informatica kiezen?

Informatica is een boeiend vak voor iedere leerling. Waar je nu of later ook werkt of studeert: je hebt altijd te maken computers en informatica. Voorbeelden:
· kunstmatige intelligentie
· virtual reality
· spraaktechnologie
· gebaarherkenning en computer vision
· interactie tussen computer en mens
· op een natuurlijke manier met een computer communiceren
· 'onzichtbare' toepassingen

Wil je vooral allerlei computertoepassingen leren gebruiken? Of internetten? Of gamen? Of websites bouwen? Of programmeren? Dan moet je eerst maar even doorlezen Bij het vak informatica leer je namelijk veel meer Interactie met technologie vind je overal en verschillende manieren Techniek is dan ook minder belangrijk dan in projecten kunnen werken Dan is het belangrijk dat je goed met anderen kunt samenwerken En bovendien: creativiteit.
Informatica is dan ook een bijzonder boeiend vak Het is veelzijdig, want het wordt overal toegepast Verder is informatica een onderdeel bij alle studies in HBO en op universiteiten Basiskennis en concepten van informatica heb je daar hard nodig. Meisjes blijken op veel terreinen van informatica minstens zo goed of zelfs beter dan jongens te zijn Ze richten vaak niet op de techniek, maar op de vraag: wat kun je ermee? En dat is eigenlijk de belangrijkste vraag bij dit vak Informatica is in elk geval wel heel praktisch Je leert veel met en over computers!